Proč je výhodné pořídit si čističku vzduchu?

Na první pohled se může zdát, že žijeme v jednom z nejlepších a nejklidnějších období, kterými naše republika prošla. Většina z nás žije v blahobytu, cestování je na dosah ruky, obchody jsou plné potravin, máme k dispozici špičkovou lékařskou péči…To vše je sice pravda, ale musíme přijmout i skutečnosti, které tak příjemné nejsou.

Vzhledem k stále se zlepšující medicíně se prodlužuje délka lidského života a počet obyvatel světa tak neustále roste. Dle oficiálních projekcí OSN bude v roce 2020 populace čítat přibližně 10 miliard lidí.
Což znamená, že se zvyšuje pravděpodobnost pandemií a virových onemocnění. Jeden z nejbohatších lidí světa, Bill Gates, je přesvědčen, že virová onemocnění a světová pandemie, nikoliv nukleární válka, jsou jednou z největších hrozeb současného lidstva.

Rizika pandemie

O pravdivosti jeho slov jsme se mohli přesvědčit při nedávné koronavirové krizi, ze které se svět stále vzpamatovává. Lidstvo zatím nemá, a není pravděpodobné, že bude v blízké době mít, všeobecně aplikovatelnou vakcínu proti virovým onemocněním.

S rozmachem cestování ovšem takové typy pandemií mohou být stále častější. Navíc neustále roste spotřeba masa. Statistici odhadují, že mezi lety 2020 a 2030 bude 44% nárůst v jeho spotřebě. To znamená, že farmy a velkovýrobny budou pod ještě větším tlakem, což velmi pravděpodobně bude mít vliv na chovné podmínky hospodářských zvířat, potažmo vývoj a mutace nových virových onemocnění.

Dalším velkým rizikem je, že neexistuje zdravotnická koordinace na celosvětové úrovni a my tak nejsme na obdobné pandemie připravení. S prodlužující délkou života se starší lidé stávají náchylnější k onemocněním a výčet rizik se tak neustále rozšiřuje.

Zdraví, které máme pod kontrolou

Výše uvedená rizika bohužel nemůžeme ovlivnit. Co ovšem ovlivnit můžeme, je naše domácnost, případně prostor, ve kterém pracujeme. Konkrétně můžeme ovlivnit kvalitu vzduchu, který dýcháme a ujistit se, že je čistý a zbavený veškerých škodlivin. Tedy pylů, prachů, virů apod.

Na trhu se nachází celá řada čističek vzduchu, které se od sebe odlišují kvalitou, využitými technologiemi, nároky na údržbu a mírou škodlivin, které dokáží zachytit. Mezi těmito čističkami vyniká nanočistička Nano-Flow, která se jako jediný produkt na trhu spoléhá ze 100 % pouze na fotokatalytický filtr. Tento filtr využívá UVA světlo a rozkládá bakterie, viry a plísně na CO2 a vodu.

Tato čistička je také unikátní tím, že jako jediná na českém trhu obsahuje komponenty, které úspěšně prošly testováním na schopnost likvidace virů. Ověření funkčnosti nanopovrchu TiO2 na kovových lamelách proběhlo na nejvyšší možné odpovídající úrovni, a to sice v laboratořích Státního zdravotního ústavu Centra epidemiologie a mikrobiologie. Měřením byla prokázána antivirová účinnost již po 1 hodině a prokazatelný virucidní účinek při delší než 3 hodinové expozici. Její účinnost navíc byla prověřena i v laboratořích v Bruselu a Paříži, TUL v Liberci a také ve Zdravotním ústavu v Hradci Králové.

Nanočistička vzduchu Nano-Flow disponuje řadou dalších praktických výhod. Má zabudovaný fotoaktivní bezúdržbový filtr se schopností vlastní regenerace. Její obal je navíc tvořen umělým kamenem K-Life, díky kterému je i samotný povrch nanočističky antibakteriální. Vaše zdraví je tak chráněno v každém okamžiku.

Pokud tedy i vy chcete dýchat čistý vzduch a mít jistotu, že jste chránění před škodlivými látkami, zvažte pořízení čističky vzduchu do svého domova či pracovního prostředí. Čističky jsou ideální i do nemocnic, škol a dalších organizací. Zdraví je důležité pro každého z nás, a právě čističky vzduchu nám jej pomohou ochránit, ať už při boji s alergiemi či dýchacími obtížemi, které nás sužují, či virovými pandemiemi, kterých se můžeme v budoucnu obávat.